Press release /persbericht parochiekern Katwijk


Zondag 27 januari 2019


Persbericht parochiekern H. Joannes de Doper te Katwijk

Gezin Javed Masih presenteert boek in kerk

Onder een klaterend applaus van vele kerkgangers in de parochiekerk van de H. Joannes de Doper nam pastoor Hagen zondag 27 januari aan het einde van de viering het eerste exemplaar aan uit handen van Javed Masih. In dit boek met de pakkende titel ‘No longer strangers?’ beschrijft zijn gezin hun ervaringen als vluchteling in het Katwijkse azc. Na enige dankwoorden zegende Hagen het boek en ontving Javed met zijn gezin uit handen van lector Marten van der Meer ook nog een kleurrijke ‘struik’ als blijk van waardering vanuit de parochiekern. Na afloop van de viering konden parochianen in ‘de kleine JOANNES’ dan ook het verhaal horen over de achtergronden van dit gezin en hun boek.

Hoe is het om je familie en je baan in de steek te moeten laten om in een ander land een nieuwe, onzekere toekomst te beginnen? Hoe kun je als christen dan het verschil maken? En welke moeilijkheden maken asielzoekers door en hoe kunnen kerken en organisaties hen hierin helpen? Dat is allemaal te lezen in dit boek.

Waarom dit boek?

Javed Masih zette zich in Pakistan jarenlang in als pastoraal- en sociaal werker. Samen met zijn vrouw Nasreen deed hij in zijn thuisland ook vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in kampen voor vluchtelingen en slachtoffers van natuurrampen. Toen het gezin in het azc in Katwijk kwam wonen, sloten ze zich aan bij de parochiekern van de H. Joannes de Doper. Ook namen ze deel aan activiteiten die de Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekerscentrum Katwijk (IWAK) organiseerde. Het is de ervaring van het gezin dat veel kerken, vrijwilligers en maatschappelijk werkers vluchtelingen willen helpen, maar dat ze soms niet precies weten wat ze kunnen doen. Met dit boek wil het gezin daar meer inzicht in geven. Dat maakt het een 'must-read' voor iedereen die werkelijk met vluchtelingen bewogen is, hen wil begrijpen en hen bij wil staan. Pastoor Hagen van de parochie van de H. Augustinus, waar de parochiekern in Katwijk toe behoort, heeft voorin dit boek zijn persoonlijke aanbeveling laten vastleggen.

Boek te koop?

Het boek is te koop via Amazon. Ook kunt u het rechtstreeks bestellen via de Facebookpagina van het gezin: www.facebook.com/BookNoLongerStrangers. Het boek is (nu nog) alleen in het Engels verkrijgbaar. Wellicht dat het in 2019 ook in het Nederlands wordt vertaald.